Inici| Components| Concerts| Servei Educatiu| Meeting & Events| Història| Calendari| Discografia| Última hora|

 

.HISTÒRIA

 

El 10 de maig de 1981 a Badalona es presentà una nova cobla que, aleshores, s’anomenà Cobla Juvenil Marinada. Apadrinada en aquell acte de presentació per Marta Ferrussola, aquesta nova formació musical era el fruit d’un projecte que s’inicià, el 1979, amb la creació d’una escola de cobla per part del Grup Sardanista Marinada–Maristes Badalona, fundat el 1975.

Des d’aquells inicis fins als nostres dies, la Cobla Marinada ha estat dirigida per professionals destacats del món de la música: Salvador Malonda, Joan Pich i Santasusana, Jaume Vilà, Joan Josep Blay, Francesc Benítez, Jordi Molina i Xavier Pastrana. Després d’un període de temps treballant amb directors convidats, al febrer de l’any 2010 el músic vilanoví Esteve Molero s’encarrega de la direcció musical i artística de la formació fins al gener de l’any 2013 moment en que el prestigiós músics Tobias Gossmann agafa la direcció musical de la formació.

Què oferim?

La Cobla Marinada es dedica a interpretar la música escrita per aquesta formació, tan popular com simfònica: sardanes, balls vuitcentistes, concerts amb tot tipus de repertori. La Marinada, és una formació plenament activa al món sardanista actuant a la majoria dels aplecs de més prestigi que s’organitzen arreu de Catalunya i en un elevat nombre d’audicions de sardanes. Al llarg dels seus 25 anys d’història, la Cobla Marinada també ha actuat a l’estranger.

Paral·lelament, a nivell concertístic, la nostra formació treballa per crear un producte modern, innovador i exclusiu. D’aquest, en surt la participació en propostes i experiències innovadores com la de l’espectacle produït per l’Esbart Montgrí de Torroella de Montgrí  anomenat Torroella 1900, estrenat en aquesta localitat gironina el novembre de 1998, i en la col·laboració en la producció del vídeo de l’èxit d’aquest esbart Trencats i Seguits (2002) on es reflexa la història de la sardana.

En els darrers anys, a més d’aquestes experiències, la Cobla Marinada ha presentat i produït els seus propis espectacles: Tenora Segle i Mig (2000, en commemoració de l’any de la tenora), un espectacle interactiu i multimèdia que recull una antologia de la cobla, del repertori per aquesta formació i de la tenora, en el 2001 Marinada CanSons & Banda, una aposta per la fusió de cobla, jazz i veu, i Veu & Cobla: una odissea musical, una mostra de la varietat de possibles combinacions de cobla i veu amb la participació de les cantants Carme Cuesta i Eva Trullàs. L’any 2011 presenten el cd La música de Nino Rota, una proposta que commemora el centenari d’aquest compositor italià i que rep una excel·lent crítica en tots els mitjans de comunicació. El 5 de febrer de 2012 presenten la seva última proposta Bou revisited, la música de Vicenç Bou que celebra en 50è aniversari d’aquest compositor popular.

La nostra inquietud de recerca constant i el nostre caràcter empresarial i d’actualització de mercat fa que disposem d’un ample catàleg de propostes que van de les més tradicionals fins a les més inèdites: 

Sardanes – Concerts - Balls Populars i tradicionals - Música per a Cobla – Enregistraments- Producció d’espectacles - Meeting & Events -Propostes turístiques- Servei Educatiu